Het zijn drukke weekenden op dit moment. Van de ene kaatspartij naar de andere en van het ene feest naar het volgende. Is het allemaal nog een beetje bij te houden allemaal?? Niet voor iedereen gezien het aantal deelnemers op de lijsten. Dit mag de pret verder niet drukken, want het weer is prima en de spirit is er zeker! Wie gaat er op het einde van deze dag naar huis met de krans en misschien wel de koningsbeker?

Bij de jeugd deze keer 2 categorieën. De 4 partuurtjes bij de welpen gingen flitsend van start. Ze weten intussen dat elk eerst telt en dat was duidelijk te zien, er werd gestreden voor elk eerst. Sil en Senne waren vandaag het meest constante partuur en mochten na 3 winstpartijen hun kransen op komen halen. (Hier was geen koningsbeker te verdienen). Bij de pupillen/schooljeugd een zelfde beeld. Zo’n partij geeft toch altijd wat extra spanning en als je dan de finale tegen je grote broer moet spelen is dan soms erg lastig. Rudmer, Nynke en Elin waren het meest complete partuur deze dag en mochten de kransen terecht op komen halen. Rudmer en Nynke werden vandaag koning en koningin!

Bij de dames een poule van 4 volledige parturen. Een gezellig stel meiden bijelkaar in het veld, waar het plezier hoorbaar is, maar het fanatisme niet minder. Janine, Brecht en Anita wonnen vandaag alle partijen en waren blij met hun eerste prijs. Voor Janine voor het eerst de koningsbeker, dik verdiend!

De heren kaatsten met 8 parturen een gewone lijst. Er werden deze dag, uitgezonderd de finale van de verliezersronde, geen spannende partijen gekaatst. Uitslagen van 5-0, 5-1 en 5-2 zijn we normaliter niet gewend. De finale werd gemakkelijk gewonnen door Tjitse Ben en Willem die beide geen bal vertrouwd waren. Dat is dan wel weer echt mooi om te zien! Tjitse Ben werd de koning van de dag.

Volgend jaar valt het dorpskaatsen weer samen met het dorpsfeest en zullen de lijsten vast en zeker weer langer zijn.

De wedstrijdsponsoren van deze dag waren Bedrijfswagen Service Friesland BV en Velzen Afbouw.

Uitslagen :

Senioren :
1e prijs           Tjitse Ben Hoekstra (K), Willem Overal
2e prijs           Otte Algra, Hylke Talsma, Pieter de Boer
1e prijs vr      Tjeerd Hoekstra, Alwin Feenstra
2e prijs vr      Ruurd Faber, Bouke Willem Mollema, Sytze de Boer

Dames :
1e prijs           Janine Yntema (K), Brecht Kramer, Anita Vrieswijk
2e prijs           Thomaske Leijendekker, Dieke vd Pol, Elise Visser

Pupillen/schooljeugd :
1e prijs           Rudmer Faber (K), Nynke Zijlstra (K), Elin Dunnewind
2e prijs           Harmen Faber, Jelke de Jong, Berend Zijlstra

Welpen :
1e prijs           Sil Hylkema, Senne Overal
2e prijs           Luuk Heemskerk, Norah Rozeboom, Marije Nieuwenhuizen