De zomervakantie loopt weer naar het einde en dus eindelijk weer tijd voor een gezellige partij. Familiekaatsen deze keer. De opgave bleef wat achter bij de 2 voorgaande jaren, maar ja, je kunt nu eenmaal niet alles hebben šŸ˜‰

Gelukkig hadden we weer een mooie zonnige dag voor de boeg en kon het feest om 11.00 uur beginnen.

De 8 welpen streden in duoā€™s middels het poulesysteem om de punten. Na een spannende finale mochten Jelte V. en Jilles de mooie kransen in ontvangst nemen na 3 gewonnen partijen. Zo schattig om te zien dat ze niet eerder zeker van hun krans zijn dan dat de jeugdcommissie het omroept, ondanks dat anderen het al tegen hen hebben gezegd.

De 6 pupillen gingen de strijd met elkaar aan middels 3 verschillende lijsten en verschillende maten. Kaatsen in 3-tallen, een echt partuur, zijn ze niet helemaal gewend, maar het ging prima. Taken verdelen, ieder heeft een rol en mooie partijen spelen. De strijd om de krans ging tussen Harmen Faber en Niek, waarbij Harmen de krans in ontvangst mocht nemen na 3 winstpartijen.

Bij de senioren 13 parturen. Deelnemers die nog nooit hebben gekaatst doen het voor de liefde, oudere deelnemers doen het om het partuur te completeren, er zijn parturen die er een jaarlijks uitje van maken, parturen die de familiebanden aan komen halen en gezellige broers/zussen parturen. Er zat toch wel behoorlijk van niveauverschil tussen de parturen, gezien de vele uitslagen met 5-0 en 5-2. Gelukkig mag iedereen altijd minimaal 2x in de krite komen en voor sommigen is dat genoeg šŸ˜‰. De familie Hoekstra, met Alien, Tjeerd en Tjitse Ben was vandaag de allersterkste (na een heel spannende halve finale) en zij mochten met het mooie spel en vooral de kransen om naar huis fietsen.

De sponsoren van deze leuke partij waren ESV en ToPo-Tech.

Uitslagen:

Senioren

1e prijs           Alien, Tjeerd en Tjitse Ben Hoekstra

2e prijs           Fokje en Jan Vrieswijk en Frits Hoekstra

3e prijs           Hendrik, Elske en Sjoerd Bakker

3e prijs           Lennard Feenstra, Melanie, Bauke-Jan

1e prijs vr      Janine Yntema, Niek Oosterhaven, Ronald Reinsma

2e prijs vr      Thomas, Annebeth en Ronald Scheffer

Welpen

1e prijs           Jelte Vietor, Jilles Hylkema

2e prijs           Luuk Heemskerk en Iris Overal

Pupillen

1e prijs           Harmen Faber

2e prijs           Niek Douna

3e prijs           Maud Elzinga

4e prijs           Merian Jeeninga