Na 3 jaar van afwezigheid heeft de groep jongeren van de White House commissie de want weer opgepakt. In maart om tafel met het bestuur en de reclametrein, met flyers en op de socials, in actie gezet.

Op de vrijdag is het een drukte van belang op het veld. De tentjes voor de catering worden in stelling gebracht, net als de overkapping voor de muziek (fijn dat de vaste overkapping er al is), de bestuurstent spinnenwebvrij gemaakt en dan nog de loting. De 20 parturen kunnen zaterdag los!

Ontvangst met koffie en gebak, de cateringcommissie is er klaar voor. En wil je alvast een lekker broodje met vlees, geen probleem ūüėČ. Wat een gezelligheid. De langdurige plaatselijke regenbui was iets minder leuk, maar kom op. Na regen komt zonneschijn nietwaar. De jeugd in 2 klassen verdeeld deze keer. Bij de welpen was het weer een hele rekenpartij. Geen van de parturen won 3x en de punten ontliepen elkaar maar amper. De dames Senne en Brechje hadden net een puntje meer dan de 2e prijs en mochten de mooie kransen ophalen. Bij de pupillen waren 2 poultjes gemaakt en dus ook een echte finale. Daarin waren Niek en Merian echter oppermachtig en de winnaars van de dag.

De 20 parturen bij de senioren waren mooi verdeeld met bijna net zoveel dames in het veld als heren. En die dames staan zeker hun mannetje. Er zijn deze dag echt heel veel eersten bij elkaar geslagen, wat waren er veel spannende partijen. De eerste parturen zijn al klaar, de warme broodjes en een biertje staan klaar, de muziek speelt. Het is heel ff balen als je verloren hebt, maar dit helpt zeker om het verlies te verwerken. De 47 sponsoren krijgen de aandacht die ze verdienen, de lotenverkoopsters troggelen het geld overal uit de portemonnees. De finales van beide rondes zijn zeer spannend met 5-4 en 5-5. Uiteindelijk is het partuur van Michel, Ilse en Kim de sterkste van de dag en krijgen verdiend de krans om gehangen. De uitslag van de verloting komt voorbij, er komt weer nieuwe muziek en de bar draait op volle toeren. De regen komt steeds meer en harder, maar het deert niemand. We kunnen onderdak zitten/dansen en het is gezellig. Wat een topdag!!!

Uitslagen:

Jeugd:

Welpen :

1e prijs            Senne Overal en Brechje de Jong
2e prijs            Luuk van Heemskerk en Jillis Hylkema
3e prijs            Benja Reinsma en Jelte Vietor

Pupillen :

1e prijs            Niek Douna en Merian Jeeninga
2e prijs            Sander Yntema en Elin Dunnewind
3e prijs            Harmen Faber en Maud Elzinga

Senioren :

1e prijs             Michel Nesse, Ilse Yntema, Kim Deelstra
2e prijs            Ronald Scheffer, Willem Overal sr, Minke Jonker
3e prijs            Evert Sijbesma, Hidde Jonker, Wietske de Jong

1e prijs hk¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Menno de Jong, Brecht Kramer, Dj√Ľke Miedema
2e prijs hk        Albert Sym Fekken, Andries Nieuwenhuis, Annebeth Scheffer
3e prijs hk        Jouke Dotinga, Mirthe Yntema, Dieke vd Pol