Na 2 seizoenen een uitgestelde start van het begin konden we dit jaar meteen los. Gelukkig maar. Waar een federatie partij op woensdag in de laatste 10 jaren heel normaal was, is deze speeldag toch wel een beetje op haar retour. Gelukkig wisten veel (nieuwe) federatiekaatsers het kaatsveld van Achlum te vinden. Om 15.00 uur konden we van start met de welpen jongens en meisjes. De 6 meisjes mochten in 2-tallen kaatsen. Met 5 Achlummer deelnemers hier wisten we zeker dat er een krans in Achlum zou blijven. De dames trakteerden de toeschouwers op een spannende finale waarbij Nynke en Brechje de partij nipt wisten te winnen van Kim en Senne. Dit belooft wat voor de komende wedstrijden.

Bij de welpenjongens (4 tweetallen) was de strijd niet minder. Hier werd weer duidelijk dat de partij pas gespeeld is bij de laatste bal. Verlies in de eerste omloop met 5-1 betekent niet automatisch dat je uitgeschakeld bent voor de prijzen; Dylano en Jelke wisten de andere 2 partijen wel te winnen en hadden zo genoeg punten voor de 2e prijs. Jelmer en Berend waren echter de grote winnaars van deze middag met 3 winstpartijen. Een mooie match deze 2 sportmannetjes, hier gaan we nog meer van zien.

Om 17.00 uur was het tijd voor de 4 schoolmeisjes en de 6 pupillen jongens parturen. De wind was de hele middag al aanwezig, maar nu begon de regen ook steeds vervelender te worden. De schoolmeisjes wisten de punten goed te verdelen, waardoor de laatste partij de doorslag moest geven. De rillingen en spanning werden aan de kant gezet en Sjirkje hield haar hoofd het langst koel en kon met de krans om haar nek naar huis fietsen.

De 6 parturen met de pupillen waren er helemaal klaar voor; lekker kaatsen met je maatjes en misschien zo nu en dan ook wel eens een bal boven slaan! Nou, dat was aan de heren wel besteed. Bij een variapoule is de loting soms wel een dingetje en zo kan het komen dat er na 3 partijen 2 parturen zijn die alle partijen hebben gewonnen. Dan gaat het grote rekenen met de tegeneersten of soms zelfs tegenpunten beginnen. Spijtig voor Sem en Jesse hadden ze net 4 tegeneersten meer dan Jarno en Jitse en mochten de 2 J’s de kransen mee naar huis nemen.

De kop is er af in Achlum. De catering, de veldleggers en de wedstrijdleiders hebben hun uurtjes vrije tijd weer nuttig besteed en het kaatsvirus mag zich weer verspreiden 😉

Uitslagen :

Welpen meisjes
1e prijs          Nynke Visser – Burgwerd en Brechje de Jong – Achlum

Welpen jongens
1e prijs          Jelmer Velzen – Achlum en Berend Zijlstra – Achlum
2e prijs          Dylano v Coevorden – Witmarsum en Jelke de Jong – Achlum

Pupillen jongens
1e prijs          Jarno Miedema – Franeker en Jitse Bosch – Arum
2e prijs          Sem vd Wei – Witmarsum en Jesse de Boer – Achlum
3e prijs          Rudmer Koopmans – Kimswerd en Sander Yntema – Achlum

Schoolmeisjes
1e prijs          Sjirkje Vrieswijk – Achlum
2e prijs          Sytske Strikwerda – Dongjum