Na het grote succes van vorig jaar waren de verwachtingen hoog gespannen dit jaar. De eerste opgave kwam trouwens begin juni al binnen, een mooi begin. De aanmeldingen bleven binnenstromen, net als de vragen over een A- en B-klasse en begintijden. Een belangrijke wedstrijd van het Nederlands Elftal hijgde ons in de nek en de starttijd van 11.00 uur was deze keer dan ook echt heilig. De familie van der Schoot had een tas vol nieuwe ballen gesponsord. Een prachtige gezellige zonnige kaatsdag lag voor ons.

Bij de jeugd waren er weer genoeg aanmeldingen voor 3 verschillende klassen. Bij de welpen streden de 4 parturen middels een poulesysteem om de krans. Het bleef spannend tot de laatste wedstrijd en ook die werd pas op 5-5 beslist! Senne en Benja wonnen ook hun 3e partij en kregen de kransen omgehangen.

Bij de pupillen en de schooljeugd werden de 11 jongens en 1 meisje telkens opnieuw geloot. Elke keer andere maten. Dit is soms ff wennen, maar maakt je ook flexibel. Bij de pupillen niemand die 3x won, maar Jesse kaatste daar de meeste punten bij elkaar en daarmee de krans. Bij de schooljeugd was het niet minder spannend, maar de krans was daar voor Sander die al zijn 3 partijen wist te winnen. 

Bij de senioren waren er dit jaar maar liefst 30 partuur die zich hadden aangemeld! De familie werd uit alle hoeken en gaten getrokken en familiebanden werden weer aangehaald en dat was fijn zo na al die coronabeperkingen. Met een winnaars- en herkansingsronde mocht iedereen in ieder geval 2 x in actie komen en voor sommigen was dit meer dan genoeg ūüėČ. De wedstrijdleiding had het druk met het bijhouden van alle uitslagen. Door een vervelend ongeluk moest de ambulance op het veld komen. Heel vervelend voor alle betrokkenen, maar het is gelukkig allemaal goed afgelopen. Je stond pas na 4 omlopen in de finale en dat trok zijn sporen hier en daar. Wat hebben de families ons nog getrakteerd op prachtige finalepartijen. Bij de herkansing maakte Dieke de partij uit met een bovenslag op 5-4. In de winnaarsronde waren de jongelingen Jorrit, Marwin en Mirthe niet opgewassen tegen de tactiek van de familie van der Schoot. Jazeker, de kaatsfamilie uit Sexbierum, maar nu gelukkig ook deels Achlum. En ja, veel ervaring, maar ook hun armen waren dik, bont en blauw na 5 omlopen. 

Het was een heerlijke dag met veel kaatsvreugde, familiespelen als prijzen en veel gezelligheid. Volgend jaar weer nieuwe kansen!!

De prijzen en kransen voor deze partij zijn aangeboden door E. Vrieswijk Transport en Bentacera.

Uitslagen :

Welpen
1e prijs            Senne Overal en Benja Reinsma
2e prijs            Sil Hylkema, Dycke Wildeboer, Marije Nieuwenhuis

Pupillen
1e prijs            Jesse de Boer
2e prijs            Merian Jeeninga en Jelke de Jong

Schooljeugd
1e prijs            Sander Yntema
2e prijs            Niek Douna
3e prijs            Jochum Rijpma

Senioren
1e prijs            Grada, Jan en Kees van der Schoot
2e prijs            Jorrit en Marwin Tolsma, Mirthe Yntema
3e prijs            Erica Kramer, Patrick en Erik
3e prijs            Sjoerd en Elske Bakker, Hendrik

Herkansing
1e prijs            Allard Hoekstra, Dieke en Kirsten van der Pol
2e prijs            Willem en Marije Miedema, Agnes Engelsma
3e prijs            Jens Hilarides, Leonie Vrieswijk, Jur Okkinga
3e prijs            Ilse Yntema, Mike en Nick van Dorsselaer