Eindelijk, eindelijk mochten we weer los in de kaatsarena! Na weken van alleen maar competitiekaatsen, mocht er nu een echte partij georganiseerd worden. Het dorpskaatsen stond al op deze 4e juli gepland, dus dat was dan wel weer normaal. Protocollen, veel desinfect, looproutes en voorverpakte broodjes. Wat moet dat moet. 

De kaatsers lieten zich niet weerhouden door alle coronaregels en hebben zich in grote getale opgegeven. Bij de jeugd 8 parturen met 18 kaatsers, bij de dames 28 enthousiastelingen en bij de heren 24 potentiele winnaars.

De veldcommissie had zich uitgeleefd in 3 velden, er waren 2 tenten geplaatst en vrijdagavond zag alles er rooskleurig uit. Zaterdagochtend 10.00 uur was dit een ander verhaal. De tenten vlogen door de lucht, het regende en die harde wind!!Om 11.00 uur ging het los, ondanks de regen die precies op deze dag het veld wilde beregenen. De jeugdcommissie had de wind er onder en alle kinderen konden elke ronde tegelijkertijd kaatsen. Tussendoor een lekker warm kopje soep en weer verder. De afsluiter met de finalepartijen in beide rondes waren heel spannend. En dan verliezen op 5-5 6-6, is zuur. Niek en Merian waren de sterksten van deze dag en kregen de verdiende kransen en beide een mooie koningsbeker.

Bij de dames had het weer zeker invloed op de 10 parturen. Toeschouwers waren er niet/amper, maar met z’n allen hebben ze het erg leuk. Spelers tussen de 12 en 55 jaar, prachtig toch! Spierpijn gegarandeerd voor de dagen erna, maar dat gaat weer over ?. Zilveren armbandjes als prijzen, een goede stimulans om door te zetten tot het einde. Ilse (ook koningin), Marijke en Annebeth waren na veel tegenstand toch de besten vandaag en kregen de mooie kransen omgehangen (deze keer zonder handschudden en túten). 

De 8 parturen bij de senioren waren zeer aan elkaar gewaagd. In de eerste omloop 5-4 en 5-5 uitslagen. De wind had hier veel invloed op de opslag en dan gebeurde het soms zomaar dat een 5-2 voorsprong weggeblaast werd en eindigde in een verlies, heel zuur.. Na 2x een 5-5 6-6 partij te hebben gewonnen, waren Gerrit Jan, Joris en Sytze de winnaars van de dag. Sytze mocht deze dag, naast de krans, de koningsbeker mee naar huis nemen. De kransen voor deze dag zijn aangeboden door Bouwbedrijf Jelle Bruinsma.

Op naar het pearkekeatsen op zaterdag 25 juli!

Uitslagen :

Jeugd:
1e prijs : Niek Douna en Merian Jeeninga
2e prijs : Rudmer Faber, Jelmer Velzen en Elin Dunnewind
1e prijs herk: Harmen Zijlstra en Rutmer Louwsma

Dames:
1e prijs : Ilse Yntema (K), Marijke Vrieswijk, Annebeth Scheffer
2e prijs : Anouk Eijer, Julia de Bruin, Baukje Anema
3e prijs : Gerrie Talsma, Brecht Kramer
1e prijs herk: Fokje Vrieswijk, Suzanne Bosma, Mirthe de Boer
2e prijs herk: Leonie Vrieswijk, Rikst Jonker

Heren:
1e prijs : Gerrit Jan Duiven, Joris van der Tol, Sytze de Boer (k)
2e prijs : Willem Miedema, Sjoerd Anema, Jan Vrieswijk
1e prijs herk: Ronald Reinsma, Jens Hilarides, Thomas Scheffer
2e prijs herk: Sjoerd Bakker, Jaap van Dijk, Daniel van Baarsen